Livskvalitet

"Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det!" "Are you a Tigger or an Eeyor?"

lørdag 18. januar 2014

Nøgne Ø, II

Tilbake til Nøgne Ø, Batch no 500 er iflg etiketten en lek med tall - 5 humler, 100 IBU (International Bitterness Units), 10 % alkoholstyrke - men ikke minst at det var produksjonslot nr 500 - sånn er det når man driver småskalaproduksjon av håndverks-øl. 500 ulike typer øl. Dette er iflg etiketten et Imperial India Pale Ale på stil, og jeg tror det er meget typisk for stilen, selv om jeg ser en anmelder som synes det likner en Barley Wine.
Akkurat nå er den relativt høye bitterheten i overkant for meg, det fører til at produktet virker ganske syrlig - og det trenger jeg egentlig ikke i forhold til hals, svelg og magesekk i min nåværende situasjon. Jeg har derfor klar et glass med mer nøytral drikke ved siden av og tar en syredempende tablett. MÅ jeg drikke dette da? Nei, men det er godt å kjenne at jeg kan, jeg vil jo gjerne normalisere inntaket.. 
Artig med små bryggerier som vil skape noe spesielt, spennende å se hvordan Hansa/Borg sitt oppkjøp av Nøgne Ø innvirker på kreativiteten der.
Skryt til polet på Jessheim, som har løftet ølet frem fra en mørk krok inne i lokalet, til en mer fremtredende og opplyst plass på en hylle like etter inngangspartiet. Her har de øl fra Nøgne Ø, Ægir og Håndbryggeriet, mfl.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Min ene sønn ønsket seg ulike typer øl fra polet i julegave.
  Så takket være dine innlegg om Nøgne her på din blogg så ble det bla. en flaske fra dette bryggeriet.
  Den falt i smak :) Så takk for det :)
  Ellers så vil jeg si at det gleder meg å se at du og fruen er så sosiale og liker å omgis av familie og venner.
  Når jeg leser dine positive innlegg er det så jeg nesten glemmer det dere egentlig går gjennom. Det er godt at dere har fine opplevelser sammen slik at dere forhåpentligvis for en stund, kan glemme de leie tankene.
  Hils fruen:)
  Kram
  Monica (svenskan)

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig enig med M, Nøgne lager mye godt. Ikke visste jeg at de (eller han er kanskje like riktig) at de var kjøpt opp av en gigant. Lover ikke bra. Når det er sagt håper jeg i det minste de ikke kødder ned Brown Ale'n og fortsetter med spennende juleøl.
  Fredagskvelden deres så helt knall ut, der var mye godt både i fast og flytende.
  JRB m/fam kommer til oss i dag og skal få bacalao av skrei fra Klippfiskbutikken i Ksu. Vi hilser alle til deg og dine og ønsker en god søndag.
  EMJ

  SvarSlett