Livskvalitet

"Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det!" "Are you a Tigger or an Eeyor?"

onsdag 8. januar 2014

Legekonsultasjon

Da har vi vært på poliklinikk på Radiumhospitalet og fått mer inngående diskutert resultatet fra CT 19 Desember. Det viser seg nå at svulsten på lungen har gått noe tilbake, så tross alt er det EN god nyhet oppi det hele. For øvrig bekreftet legen at det har vært blandet resultat av den forrige cellegiften, noe progresjon på venstre side av halsen og langs spiserøret, mens det har vært noe regresjon på høyre side av halsen.
Det var også ETT verktøy igjen i verktøykassen: en cellegift som heter Metotrexat, så den skal jeg begynne med til neste uke.
Vi diskuterte også nervesmertene jeg opplever i skulder og nakke og kom frem til at når ikke opioider eller morfin virker, så må vi prøve noe annet.

 
Lyrica er et middel som brukes når nerver er skadet. Bruken må både trappes opp til den virker og trappes ned når behandlingen er ferdig, så vi må informere palliativt team om hvilke doser som inntas. (Oppdatert, se innlegg 13 Januar, dette ble gjort ved legekonsultasjon 13 januar.)
Vel, jeg begynner med EN pille nå, så får vi håpe det hjelper - jeg kan ikke gå lengre med disse utstrålende smertene i skulder og nakke, blir jo helt satt ut!

2 kommentarer:

  1. Et ubrukt verktøy i den store verktøykassen og en redusert svulst i lungen er to gode nyheter. Et lite verktøy for å få ned tablettene kan være Enklereliv.no sitt Kutte- og knusebeger for tabletter (kanskje har du det allerede). Det kan være til hjelp for å få ned de store tablettene, selv om smaken av dem ikke forbedres. Varekode: 18-069. Ikke alle tabletter kan knuses, men noen tabletter er ikke drasjert (coated) eller opptaksmekanismen forøvrig påvirkes ikke av at tablettene er knust. Noen medisiner finnes også i annen form enn tabletter. Farmasøyten din har sikkert tenkt på alt dette allerede, men jeg fant en egen nettside for pasienter med svelgeproblemer: swallowingdifficulties.com. Har ikke sjekket om de har egne råd for øldrikking. (Håper en dårlig spøk er lov.)
    Ellers er nakke- og skuldersmerter vondt for dem uten andre sykdommer også. Er muskulaturen vond og stram pga PC-bruk/nettbrett, kan massasje hjelpe, og nåler hos fysioterapeut for å lade ut spenninger i den dypere muskulaturen, men det kan også være kun symptomdempende. Det beste da er å legge bort PC og nettbrett, men da blir det jo ingen blogging.


    SvarSlett
  2. Vi håper vi treffes neste uke Mårten, vi ser frem til det. Hvis behandling gjør at vi utsetter, så gjør vi det. Vi er klar på kort varsel :-)
    Har ikke ringt enn, men det kommer!

    SvarSlett