Livskvalitet

"Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det!" "Are you a Tigger or an Eeyor?"

fredag 3. januar 2014

Frokost?

Før frokosten kan inntas må jeg ha i meg et batteri av piller, foran fra venstre mot høyre - en mot sopp i munn/svelg/hals som følge av strålebehandling og muligens også cellegiften, en syrenøytraliserende for å kunne drikke kaffe uten å få sure oppstøt, en smertestillende "plattform" mot generelle smerter i bryst og halsregionen og en smertestillende for å ta "toppene" inntil 6 g daglig ved behov, en ny smertestillende av en annen type for å ta nakkesmertene, (ref tidligere innlegg om en nakke som bare en kiropraktiker kan være glad i) og sist og minst - 2x Medrol [kortisol] (av konepone beskrevet som "lykkepille") for matlyst og funksjonsevne, mot kvalme og mot betennelser i kroppen...
Når jeg i utgangspunktet sliter med å spise/drikke og svelge, er denne pakken bare mer av det jeg ikke liker og et hinder før jeg får i meg den egentlige frokosten.
For tiden (igjen) sliter jeg med inntaket og har nok ikke lagt på meg så mye i julen som de fleste opplever (?). Når denne pakken er kjempet ned, er det å få i seg en skål med rømmegrøt [masse calorier] før lunsjpillepakken ;-(

Og ellers har vi vært til naprapat med min nakke og stive skuldre (konepones) - pussig konsept (trykkpunkt og akupunktur i triggerpunkt for å påføre smerte slik at kroppens eget selvforsvar skal aktiveres)
Konepone kjenner nok på høye skuldre av alt ansvaret hun føler for sin syke mann. Hun står på voldsomt for å holde hus og heim i orden, riktig flink er hun! Takk, kjære.

2 kommentarer:

  1. Måtte det berre hjelpe! Du er i alle fall ein god krigar. Hels kona di også. Astrid.

    SvarSlett
  2. Det er godt du og Anne Kristin og barnen deres har hverandre :) Sammen er dere sterke.
    Ønsker der alle alt godt :) Hils Anne Kristin fra meg.
    Stor kram från Monica (svenskan)

    SvarSlett