Livskvalitet

"Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det!" "Are you a Tigger or an Eeyor?"

tirsdag 14. januar 2014

Mer om Berlin og litt mer om øl

Vi bodde på østsiden av Frankfurter Tor, i bydelen Friedrichshain.

Hele området rundt TV-tårnet på Alexander Platz

refereres nå til som Mitte, det er nok et taktisk grep, fordi alt dette snakket om øst og vest minner for mye om den kalde krigen. Men fortsatt sitter nok noe i veggene, og bokstavelig i gatene: Når hovedgaten gjennom Frankfurter Tor fortsatt heter Karl Marx Alle, er det vanskelig å slippe følelsen helt. Her er også reisebyråer som selger reiser til Cuba og Vietnam.

Ellers tok vi busslinje 100 forbi de "viktigste" attraksjonene som Reichstag (nå Bundestag), Kanzleramt og Presidentens bolig (styringsfunksjonene i en hovedstad), men turen endte opp i i Gedächtniskirche før Berliner Zoo som var valgt av barna.

Vi prøvde å la turen handle like mye om barnas ønsker som overpedagogiske foreldres syn på hva som er interessant i en hovedstad.
Pappa hang med, selv på spaserturen fra Checkpoint Charlie til Unter den Linden (busstopp for buss nr 100), men det var godt med en pust i bakken når en benk var tilgjengelig.
En benk var også tilgjengelig på Hofbräuhaus, mens konepone forhandlet om det reserverte bordet.
Jeg ser av bildet at jeg har vært andpusten og har problem med å trekke været. Vi tror det hjelper med Medrol (Kortisol-tabletter) mot dette, men det har også en bieffekt med opphovning og opphopning av væske i ansiktet såkalt måneansikt:

Rødmusset, men forholdsvis fattet. Godt med litt påfyll av tradisjonsrik Bayersk bondekost:
En liten Schlachterplatte (for 2 personer, heldigvis fikk jeg hjelp av konepone - at Tyskland har overskudd på svin og kål er jo ikke eksklusivt mitt problem!) 
Oppdatert: nei, de er ikke kjipe på porsjonene, men så var det heller ikke det rimeligste punktet på menyen. Tyskertan er meget opptatt av at ting skal være preiswert (et annet ord for billig) så det er ikke så mange slike platter i omløp en vanlig torsdagskveld - og mass bier - nei, med mitt drikke tempo blir ølen dau og flat før jeg kommer 3/4 vei ned i en liter, dessuten er halvlitersglassene som vises på bildet designet for hefe weissbier og derfor de beste å drikke fra.)

det kan jo ikke være mindre når frokosten er som følger:
"Bayerisches Frühstück
2 Stk. Weißwürstl mit süßem Senf, einer Brez´n
und einem Hofbräu Weißbier 0,5 l"


3 kommentarer:

 1. Det skal de pinadø ha tyskeran; de er ikke kjipe på porsjonan. Egentlig burde du vel drukket litersøl (maß) te den tallerkenen.
  Håper det var en fin tur, det er jo in å ta med ungdommen på dannelsesreise.
  Håper veldig ditt reviderte apotek gir god effekt. Krysser fingre for det vet du.
  EMJ

  SvarSlett
 2. Bayerisches Frühstück høres veldig oppløftende ut! Zum Wohl! Bravo for Berlin-turen, storbybesøk er virkelig geriljaturisme. Iallefall en kilometer å gå mellom Unter den Linden og Checkpoint Charlie??

  SvarSlett