Livskvalitet

"Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det!" "Are you a Tigger or an Eeyor?"

mandag 9. desember 2013

ETT ÅR (+)

Se innleggene 4 desember 2012, nå er det gått mer enn ett år siden jeg var ferdig med 13 runder med strålebehandling og skulle overføres fra Radiumhospitalet til Ahus. OG nærmest tilfeldig ble gjort oppmerksom på at jeg hadde spredning til lungene og at behandlingens hensikt IKKE hadde vært kurativ. De som har fulgt med siden da har sett at jeg har forsøkt å være positiv og ta situasjonen på beste måte, inntil jeg i September fikk svar på spørsmålet om TID, da ble noe av fundamentet for tilværelsen borte. Plutselig er det som noe av hensikten/meningen med tilværelsen mangler, jeg føler vel at jeg har gått fra å ville leve så godt som mulig til (bare) å overleve. Det å være (sannsynligvis permanent) sykemeldt er heller ingen kilde til opptur, plutselig er man satt utenfor fellesskapet på jobb, skal ikke lenger være med å bidra til resultatene og trenger derfor ikke å yte noe i hverdagene. Vi er nok mange som har vært glade i helgene, men det er ikke like festlig å bare ha søndager. Selv fredagsettermiddagene er litt mindre attraktive når man ikke har "gjort noe" gjennom uka.

Og ute snør det - takke meg til en svak bris fra Middelhavet ;-)

4 kommentarer:

 1. Hei på en mandag, i grått snøvær over Oslos kvadraturkvartaler.
  Første tanke er No Man is an Island (John Donne)
  No man is an island,
  Entire of itself,
  Every man is a piece of the continent,
  A part of the main.
  If a clod be washed away by the sea,
  Europe is the less.
  As well as if a promontory were.
  As well as if a manor of thy friend's
  Or of thine own were:
  Any man's death diminishes me,
  Because I am involved in mankind,
  And therefore never send to know for whom the bell tolls;
  It tolls for thee.

  Det var i 1624. Husker du at du en gang sa «Men jeg gjør noe, jeg leser!» Andre tanke er at så lenge du skriver, gjør du noe. Fortsett og skriv!
  MEN: Takk for grundig introduksjon til Den Nøgne Ø. Den skal prøves snarest. Soppenes rike er jo utrolig, med øl, vin og oppegående oster som ikke har noe usnakka med verken Pasteur eller Tollvesenet. Brien din på bildet fra fredag så ut som den var klar til å ta seg over grensen på egen hånd. Vinflasken fra Beaune minnet om tidligere geriljaturisme i de trakter, det vil si lete opp landsbyen på flasken og så finne flere flasker. Varme tanker, fortsatt fra et grått Oslo.
  Hilsen H

  SvarSlett
 2. Og i morgen er det ølsmaking med jobben, ingen plastposer, men litt av hvert :-)

  SvarSlett
 3. For meg/oss som ikke har skoen på er det ikke lett å forestille seg. Men at det går litt opp & ned med humøret kan jeg lett forestille meg. Fra de forrige smaksrelaterte innleggene hvor jeg nesten kunne kjenne skummet av den Nøgne på overleppa, til dette litt tyngre hvor jeg kanskje fatter en pitteliten del av hva du må forholde deg til.
  Vel, det er vel blant annet det blogger er til for; få ut litt av hva man tenker og kanskje få ventilert littegranne. Jeg følger ijaffal med deg og kan vel bare som før si at jeg håper de gode dagene kommer på besøk igjen og at du/dere får ei fin jul sammen.
  Cheers & beers
  espen

  SvarSlett
 4. Godt og spennende øl fra Tyskland og Belgia ligger til kjøling - jeg ser frem til kvelden og til å treffe deg igjen, Mårten. OvPE

  SvarSlett