Livskvalitet

"Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det!" "Are you a Tigger or an Eeyor?"

søndag 22. desember 2013

"Done" - overnattet i et fyr - gjenopprettet Lervigs rykte ref innlegg 13.12

Bildet er kopiert fra db.no 21 Des 2013. Vel, selve fyrtårnet var nok litt for trangt til å overnatte i,

men fyrvokterboligen på Lindesnes var en utmerket overnatting, med sørvendte stuer og soverom,

god ovn med god trekk (når det blåser storm ute, durer det godt i pipa). Jeg trives godt ved havet (se innlegg fra 2012 på denne tiden) og resten av familien syntes også at det var fint med et opphold så nært havet, spennende å få omvisning i fyrtårnet, takk til imøtekommende fyrvokter som trivdes i jobben sin! Det var fint å få delt opp julekjøreturen fra Østlandet til Stavanger med et stopp halvveis. Etter å ha passert Grimstad føltes det også helt riktig å nyte en Nøgne Ø i fyrvokterboligen (nærmest havet) når bilen var parkert på kvelden. Heltinnen konepone hadde tatt oss trygt helt frem på mørke og regntunge veier rundt hele det sørlandske og forbi alle fartsboksene i Telemark.
Og ellers ift hele sykdomssituasjonen, tenker jeg at dette er et godt eksempel på det å sette seg små og realiserbare mål underveis, fysiske (geografiske mål som kombineres med en virtuell reise på planleggingsstadiet- noe å glede seg til og noe å samle på (både jeg og konepone er vel beslektet med hamstere, vi drar huset fullt av bøker, CD'er og DVD'er og masse annet. For egen del er det jo nå bortkastet å dra huset fullt av ting, men en like artig hobby kan jo være å samle på opplevelser, særlig når ungene kommer og takker for at de får være med på sånt.
For denne voksne var det jo også artig å oppdage at også Lindesnes-området hadde sitt mikrobryggeri, med produkter som kanskje ikke er en reise verdt i seg selv, men likevel en hyggelig bi-effekt når vi likevel var på de kanter. Litt filosofi fulgte det jo også med, som man kunne se på logoen til Lindesnes Brygghus: "når tiden skal nytes" - det skal den jo - alternativet er jo dårlig..Apropos, jeg har funnet et nettsted som heter høyt skum:

AT livet er kort, er jo lett å være enig i. Jeg har jo tidligere hevdet det samme mottoet når det gjelder rødvin. Jeg er villig til å adoptere det samme for øl, ikke minst fordi det kan la seg kombinere med reiser i eget land. Ølsafari er den nye reiseformen.(A propos geriljaturisme, H) Det er også artig å oppdage forskjellige smaksretninger, og kan være sosialt kjærkomment å dele en øl og smaksopplevelsene med andre, både på asosiale medier og i den såkalte virkeligheten.
Eksempelvis hadde jeg "chattet" på Ratebeer.com og spurt etter et godt sted i Stavanger å drikke godt øl (noe annet enn pils) og fikk kjapt anbefalt Cardinal - et flott sted med godt utvalg av sorter, både på fat og flasker. Vi avtalte derfor å treffe JR og AM der og sirklet oss inn på det lokale brygget - det har skjedd noe positivt på ølfronten i Stavanger siden Tou-pilsen døde. Lervig aktiebryggeri er en verdig arvtaker som får til mye bra:
Etter å ha valgt ut en Hoppy Joe (Amber Ale) basert på Cardinals utmerkede øl-bok, se lenken til høyre, spurte vi den lokale gutteklubben ved nabo-bordet om hva som var det beste Lervig-ølet: de mente da at Rye IPA var godt om man kunne like IPA. Begge smakte godt og jeg mener Stavanger har tatt revansj etter forrige ukes smakskommentar om "asfalt", dette var bra, og for de som fortsatt måtte huske den triste Tou-pilsen som Stavangers bidrag til øl-verden: Nu går alt så mye bedre! Om man heller vil ha noe importert fra den store verden: Cardinal driver en langt utgående transportvirksomhet som har til hensikt å fylle opp hyllene på bakrommet:
Hvis du bare kommer deg til Stavanger er mye av jobben allerede gjort.

Neste turmål med egne bryggerier er Berlin. Undersøkelser er innledet på nett, men om noen har anbefalinger til opplevelser i Berlin, særlig for 11-åringer, tar vi gjerne imot kommentarer på det ;-)

I eget land ser jeg at Flåm er en reise verdt, både for banen og for bryggeriet (Ægir), men også på dette feltet tas anbefalinger gjerne imot.




1 kommentar:

  1. Takk for flotte bilder og inspirerende beskrivelser av sjøsprøyt og ølskum! Kiellands «troløse» hav er da vakkert…
    Til Berlin med elleveåringer: En kollega med barn og gode Berlin-kunnskaper anbefaler Zoologischer Garten Berlin , og Legoland Discovery Center Berlin på Potsdamer Platz. Deutsches Technikmuseum var også bra.
    Ønsker dere en fin jul, med Kiellands favorittforfatter Søren Kirkegaard:
    Tab for alt ikke lysten til at gaa. Jeg gaar mig hver dag det daglige velbefindende til og gaar fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til og jeg kender ingen tanke saa tung, at man ikke kan gaa fra den. Naar man saaledes bliver ved med at gaa, saa gaar det nok.
    (brev til Henriette Kierkegaard 1847)

    SvarSlett