Livskvalitet

"Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det!" "Are you a Tigger or an Eeyor?"

onsdag 27. februar 2013

Gode nyheter

Legekontroll med tilbakemelding på CT-bildene fra 13 Feb.

De bestrålte metastasene i hals- og spiserørsregionen viser tilbakegang - og det igjen betyr at de har vært mottakelige for strålebehandling.

Metastasen på venstre lunge er stabil (17x12 mm fikk vi vite idag), har altså ikke vokst - og det tolkes som at det ikke er en aggressiv type kreftceller. Vi har altså fått bekreftet at det er en langsom type og det gir oss inntrykk av at vi har noe tid.

Det er vurdert at det IKKE er behov for ytterligere behandling nå, og ettersom det er symptomene som skal behandles (palliasjon), så er det opp til meg å følge med på hvordan pust, hoste, munntørrhet, slimhinner, matlyst, smerter osv utvikler seg.

Jeg blir altså ikke frisk, men disse resultatene gir håp om at sykdommen kan holdes under kontroll.

Vi har også diskutert hvilke behandlingsformer som kan være aktuelle NÅR sykdommen utvikler seg, og foreløpig er det meste åpent, med unntak av halsregionen som har mottatt det som er fornuftig å gi av stråling. Langs spiserøret er det fortsatt noe å gå på i forhold til stråledose, lungen KAN opereres når det kommer så langt og det kan gis cellegift av forskjellige typer.

Det er avtalt ny CT om TRE måneder fra forrige gang, dvs ca 15 Mai.

2 kommentarer:

 1. Yes ! Jeg har vært så urolig, men dette var jo gode nyheter. Mulighetene åpner seg !

  SvarSlett
 2. Hei M,
  Jeg ble kjent med tilbakefallet ditt for et par måneder siden og bloggen fant jeg for et par uker siden. Du skriver jammen godt og gir en uteforstående et svært godt innblikk i hvordan det er å leve med sykdommen. Takk for det, du setter ting i perspektiv.

  Var på et foredrag på jobben for noen uker siden med en prof fra UiB som snakket om sykdom og holdninger. Han var fokusert på at man ikke bør bruke krefter på hvorfor man er syk, men på hvordan man vil forholde seg til sykdommen.
  Det første kan du ikke gjøre noe med, men hvordan man forholder seg til sykdommen er helt avgjørende for hvordan lever. Jeg tror M at du har skjønt hva han mener :-)

  Gratulerer med gode nyheter - det var vel fortjent

  SvarSlett